Niet škaredých žien. Sú len ženy, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. (Ninon de l'Enclos)

♨ Talianske slané palacinky ♨

28. března 2010 v 17:20 |  Recepty
POTREBNÉ PRÍSADY

Na palacinky: 3 dl mlieka, 2 vajcia, 2 dl vody, 1 dl oleja, 220 g múky (polohrubá - len na tieto palacinky, inak hladká), 1/2 čL soli
Na plnku: 250 g špenátu (mrazený v kockách al. čerstvý), 20 g masla, 2 PL olivového oleja, 1 cibuľa, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 150 g šampiňónov, 1 vajíčko, 250 g tvarohu, 100 g mozzarelly, 3 PL nivy (postrúhať), podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, štipka strúhaného muškátového orieška, podľa chuti talianske bylinky (oregano, bazalka), 1/2 čL rasce drvenej, podľa chuti sójová omáčka,
Na zapekaciu omáčku: 100 g nivy, kúsok masla, niekoľko (4 ) PL mlieka, 1 dl sladkej smotany al. smotana na varenie
Na posypanie: 2 PL parmezánu al. grana padano,


Pripravíme cesto na palacinky - ale použijeme polohrubú múku
Pripravíme si cca 8 ks hrubších palaciniek

ppp

Nakrájame si nadrobno cibulu a šampiňóny na plátky.
Na oleji orestujeme cibuľu, prihodíme šampiňóny , spolu orestujeme
na panvici

pridáme drvenú rascu, mleté č.korenie, soľ, poriadne zamiešame a prikryté dusíme.

Medzitým dáme do MW rozmraziť a povariť špenát a vyžmýkame z neho vodu. (Ak robíme z čerstvého špenátu, najprv ho pokrájame a trocha podusíme na masle alebo oleji ). Udusené šampiňóny necháme vychladnúť, pridáme k nim štipku postrúhaného muškátového orieška, špenát, tvaroh,
mis mas
postrúhanú nivu-3 PL (na obrazku je 100 gramov vdaka mojej nepozornosti ) a mozzarellu. Primiešame ešte surové vajce, prichutíme prelisovaným cesnakom,a sójovou omáčkou.
Z tej zmesy som bola taak uchvátená, že som ju lyžičkou vyjedala :DD
s mozar. a nivou

Zapekaciu misu vymastíme maslom.Kto má použije o niečo väčšiu.
zapek.m.

Na každú palacinku dáme cca 2 kopcovité lyžice plnky,
pevne zvinieme a ukladáme do vytretej misy tesne vedľa seba (spojom nadol)
Pripravíme si zapekaciu omáčku - nivu s maslom roztlačíme vidličkou, prilejeme mlieko a smotanu, dobre rozmiešame a ochutíme bylinkami (bazalka, oregano, resp. talianske bylinky).
Palacinky polejeme zapekacou omáčkou
a šupneme ich do vyhriatej rúry (200°C) so zapnutým ventilátorom kto má.
palac sla
Keď omáčka začne vrieť, palacinky jemne posypeme strúhaným parmezánom a zapekáme už len asi minútku.
palacinky slane
A už len dodávam, že sú veľmi sýte

finito
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.