Niet škaredých žien. Sú len ženy, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. (Ninon de l'Enclos)

Čína zo seitana

21. března 2010 v 17:14 |  Recepty

cestoo

Potrebujeme kilo hladkej pšeničnej múky. Múku vyhnietime s vodou na cesto.

sei
Nalejeme dostatok studenej vody, aby cesto bolo ponorené a necháme 50 min. odpočívať.
Cesto hnietime vo vode tak dlho, kým voda nie je biela ako mlieko či smotana. Bielu vodu vylejeme a postup opakujeme . Toto robíme až kým voda ostane číra a z cesta sa už žiadny škrob neodplavuje. Začíname so studenou vodou, potom može byť vlažná aby nám ruky neodmrzli a končíme zas so studenou vodou.
hotovy
Surový seitan vložíme do veľkého hrnca s osolenou silne vriacou vodou a varíme 50 min. Ak ho varíme v celku, možme ho fať do sáčku. Lepšie sa potom krája na rezne, či nudličky.
seitan
Vyzera ako knedla :D

A teraz marinada :
2 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice oleja
2 kávové lyžičky hladkej múky
1 polievková lyžica sójovej omáčky
2 kávové lyžičky majoránky
1 kávová lyžička mletej červenej papriky
1/2 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
soľ


ss

Postup:
Seitan nakrájame na 1cm. hrubé rezance, ktoré zmiešame s ostatnými surovinami.Dobre premiešame a v uzavretej nádobe necháme odstáť v chladničke do nasledujúceho dňa.
Hoto
Odležané opečieme na oleji, podlejeme vodou a chvíľu povaríme. Podávame s varenou dlhozrnnou ryžou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Aniko Aniko | 22. března 2010 v 18:31 | Reagovat

Dobre to vyzerá! Dones! :D ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.