Niet škaredých žien. Sú len ženy, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. (Ninon de l'Enclos)

Hovädzie na hríboch

29. června 2009 v 18:27 |  Recepty


Potrebné suroviny: bio hovädzie,troška oleja, veľká cibuľa, sušené hríby , možme kombinovať aj s čerstvými , 2 lyžice horčice, soľ, korenie, voda-vývar, worčestrová omáčka, 2-3strúčiky cesnaku, prípadne aj pochúťková smotana, chlebové drobky na zahustenie

Postup prípravy:
na oleji sprudka osmažíme cibuľku....

zakiaľ sa cibuľa smaží, tak si mäso nakrájame na rezance

sušené hríbiky si namočíme vopred do vody a celé hríby pokrájame

keď je cibuľa už opečená mierne do hneda, pridáme mäso a sprudka osmáhneme, takto ho osolíme, okoreníme a oworčestrujeme.../ja som worčestrovku nemala/

pridáme zo dve lyžice horčice a dobre pomiešame, nech sa osmáhne z oboch strán....

nezabudneme pridať aj strúčik cesnaku-pretlačený, zbytok teda ešte jeden ,dávame pred koncom..

keď mäso pustí trocha šťavy, tak pridáme sušené hríby a zalejeme vodou alebo vývarom a necháme dusiť domäkka...

pred koncom pridáme nakrájané čerstvé šampiňóny a zvyšný cesnak a taktiež udusíme domäkka-stačí chvíľka... Kto má a chce, môže zjemniť pochúťkovou smotanou a dochutíme na záver soľou a korením, prípadne vegetou...

na úplný záver zahustíme chlebovými drobkami , prípadne solamylom. Len nie múkou

necháme prejsť varom a odstavíme.Dobrú chuť

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.