Niet škaredých žien. Sú len ženy, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. (Ninon de l'Enclos)

Duben 2009

opité hovädzie rezne

10. dubna 2009 v 9:09 Recepty
POTREBNÉ PRÍSADY


hovädzie mäsko , soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, horčica, cibuľa, huby - čerstvé (alebo mrazené, ak nemáme- aj z konzervy). Miešaná zeleninka./mrazená/ Ak máme zvyšok vína, piva alebo šampanského - môžeme ním podliať mäsko - ale nemusí byť. Alkohol sa vyparí pri varení, takže sa nemusíme báť, že to budú papať aj detičky.


POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si nakrájame na rezne, oklepeme, narežeme na oboch koncoch, posolíme, okoreníme.
Do taniera si nasypeme strúhanku a do každého rezníka ju jemne vklepeme prstami.
Potom ich jemne natrieme plnotučnou horčicou, kto chce výraznejšiu a kyslejšiu chuť, môže jej dať viac.

Na oleji každý rezník opečieme z oboch strán - odložíme do misy.
Olej dolievame podľa potreby. Na zvyšnom oleji spražíme celú jednu cibuľu, podlejeme troškou vývaru alebo vodou, naukladáme mäsko, pridáme huby, dolejeme ešte do 3/4 obsahu vývarom alebo vodou a udusíme.Pridáme zeleninku- hrasok, mrkvicka, kukuricka...

V tlakovom stačí 15 min. - vypnúť a hotovo, v klasickom dlhšie, a zasa aj častejšie podlievať /pretože strúhanka dosť zahusťuje, aby to nechytilo). Nepotrebujeme už ničím zahusťovať.

Podávame ryžu, k nej oblohu. Výborne k tomu chutia aj zavárané hrušky, jablká.