Niet škaredých žien. Sú len ženy, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. (Ninon de l'Enclos)

Zhodíte 3 kilá za týždeň!

22. února 2009 v 14:56 |  Diéty

Každé jedlo pripravíte za 15 minút a každé je bohaté na vitamín B1 a biotín.

Na raňajky zjedzte misku plnú ovocia a na obed a večeru si pripravte niektorý z našich rýchlych receptov.




Čo je biotín
Biotín, nazývaný aj vitamín H, je dôležitou zložkou mnohých enzýmov, ktoré sú potrebné pri trávení a látkovej premene cukrov, tukov a bielkovín. Jeho nedostatok vzniká pri užívaní antibiotík. Priaznivo ovplyvňuje vlasovú štruktúru. K príznakom jeho nedostatku patria aj únava a depresia.

Snack proti stresu
ZMIEŠAJTE: 25 g sušených marhúľ, 5 mandlí, 1 ČL slnečnicových semiačok, 1 PL fety, 30 g varenej šunky

Mrkvovo-zemiaková polievka
PRÍSADY: 250 g mrkvy, 125 g zemiakov, 1 vajce, 1 ČL masla, zeleninový vývar, soľ , čierne korenie.
POSTUP: Mrkvu a zemiaky očistite a pokrájajte. Oboje krátko poduste na masle. Potom zeleninu uvarte vo vývare a dochuťte. Vajce uvarte a podávajte k polievke.

Brokolicová ryža
PRÍSADY: 40 g ryže natural, 250 g brokolice, 1 ČL masla, 50 g varenej šunky, soľ, muškátový oriešok.
POSTUP: Ryžu uvarte podľa návodu. Brokolicu umyte, rozdeľte na ružičky a krátko poduste na masle. Potom pridajte soľ, muškátový oriešok a vodu. Brokolicu uvarte. Zmiešajte ryžu s brokolicou a na kocky pokrájanou šunkou.

Špagety so šampiňónmi a paradajkami
PRÍSADY: 40 g špagiet, 200 g šampiňónov, 1 cibuľa, 100 g cherry paradajok, 1 ČL masla, soľ, čierne korenie.
POSTUP: Špagety uvarte v osolenej vode. Šampiňóny očistite a pokrájajte nadrobno. Cibuľu nakrájajte na kolieska. Paradajky rozpoľte. Najskôr osmažte na masle hríby, a potom pridajte cibuľku a paradajky. Zmes osoľte a okoreňte. Špagety sceďte a zmiešajte s pripravenou zmesou.

Sendvič s vajíčkom
PRÍSADY: 2 kúsky toastového chleba, 1 paradajka, pár šalátových listov, 1 vajce.
POSTUP: Chlieb opečte, obložte šalátovými listami. Vajce pokrájajte na plátky a vložte do toastu aj s pokrájanou paradajkou.

Ovčí syr s paradajkou
PRÍSADY: 50 g ovčieho syra (feta), 100 g paradajok, trochu olív, citrónová šťava, soľ, bazalka, celozrnná bagetka.
POSTUP: Syr a paradajky nakrájajte na kocky, zmiešajte s olivami. Pokvapkajte citrónovou šťavou a dochuťte. Ozdobte bazalkou a servírujte s celozrnnou bagetou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 njbbbbnbbn njbbbbnbbn | 8. března 2012 v 17:36 | Reagovat

???  ???  ???

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.