Niet škaredých žien. Sú len ženy, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. (Ninon de l'Enclos)

Aký vitamín nám chýba

22. února 2009 v 15:24 |  Zdravie
Podráždenosť

Kedy treba niečo robiť Ste nepokojná až agresívna.
Pomoc: Zvýšte prísun vitamínu B1. Po šiestich týždňoch pravidelného užívania, by sa váš stav mal zlepšiť. Ak nechcete užívať preparáty z lekárne, vyskúšajte recept našich starých mám a jedzte droždie.
Padajú vám vlasy

Kedy treba niečo robiť Keď stratíte denne viac ako 100 vlasov, vaša pokožka hlavy je podráždená a máte lupiny.
Pomoc: Dôvodom padania vlasov môže byť nedostatok vitamínu B2. Tento vitamín obsahujú mliečne produkty, vajcia, mäso, mandle a zelenina.
Nádcha

Kedy treba niečo robiť Každé tri až štyri týždne mávate nádchu.
Pomoc: Vyskúšajte zinkovú kúru. Zinok pomáha zastaviť zápal sliznice nosa a okrem toho pomáha pri transporte účinných látok z nosných kvapiek. Obsahuje ho mäso a celozrnné produkty. Denne môžete preventívne zjesť dve polievkové lyžice ovsených vločiek.
Nečistá pleť

Kedy treba niečo robiť Ak trpíte na akné, ekzémy či kožné zápaly.
Pomoc: Doplňte vitamín H, nazývaný aj biotín. Zdrojmi sú figy, orechy, cibuľa, kapusta, mrkva, špenát, huby, strukoviny, droždie, obilie, klíčky, mlieko, vajcia.
Únava

Kedy treba niečo robiť Prebudíte sa po niekoľkých hodinách spánku, ale ste unavená. Cez deň sa ťažko koncentrujete.
Pomoc: V 80 % prípadov môže za únavu nedostatok železa. Telo si ho nevie vyrobiť, preto ho musíme prijímať v potrave. Zdroje železa sú obilniny, ryža, otruby, ďalej fazuľa, sójové bôby, šošovica, semená tekvice.
Stres

Pozrite sa na tanier. Ak na ňom máte údeniny, sladkosti, alkohol a kofeín, obmedzte ich. Budete menej stresovaná.

Ako sa dostať k vitamínom v ovocí
Nekupujte obité, pomliaždené, nahnité ovocie alebo ovocie, ktoré nevyzerá čerstvo.
Väčšina vitamínov sa nachádza pod šupkou, preto je najlepšie ovocie nešúpať.
Nakrájané alebo odšťavené ovocie zjedzte čo najskôr. Vitamíny v takomto ovocí totiž miznú z minúty na minútu.
Banány nepatria do chladničky, pretože neznesú teploty pod 15 °C.
Vyprážaním, pečením, zohrievaním či uskladňovaním v chladničke klesá obsah vitamínov.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.