Niet škaredých žien. Sú len ženy, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. (Ninon de l'Enclos)

ako zhodit s kapustovou polievkou

22. února 2009 v 15:03 |  Diéty

KAPUSTA


Najcennejšou zložkou kyslej kapusty je kyselina mliečna. Ale obsahuje samozrejme aj mnohé, pre zdravie, dôležité látky. Obsahuje napríklad vitamín C - 20mg/100g kapusty a kyselinu listovú, ktorá príjem vitamínu C podporuje.
Kapusta je bohatá aj na vitamín K, obsahuje v sto gramoch až dvojnásobok doporučenej dennej dávky. Vitamín K napomáha hojeniu rán, zlepšuje zrážanlivosť krvi. Jeho nedostatok hrozí hlavne pri chorobách žlčníku a pečene, alebo pri veľkých stratách krvi.
Spolu s vitamínmi skupiny B obnovuje kyselina mliečna poškodenú črevnú sliznicu, navyše baktérie mliečneho kvasenia zabraňujú množeniu zhubných mikroorganizmov.
Kyslá (kvasená) kapusta obsahuje acetylcholin, prenášač nervových vzruchov, ktorý upokojuje vegetatívny nervový systém. Pokiaľ trpíte depresiami, vyskúšajte trojmesačné kapustovú kúru.
Pri kvasení vzniká veľké množstvo cholinu. Tento vitamín skupiny B sa podieľa na látkovej výmene tukov, čím znižuje hladinu krvného tuku.
Baktérie mliečneho kvasenia priaznivo pôsobia na činnosť žlčníku, a tak znižujú hladinu cholesterolu v krvi.
Vďaka veľkému obsahu vody kapusta rýchlo zasýti, ale nie je veľmi kalorická (92 kJ/100 g). Je dobrým pomocníkom pri chudnutí, ak pri tom nechcete hladovať. Je ideálnou prílohou k sacharidom (zemiaky, cestoviny, ryža). Šťava z kapusty je účinná pri liečení žalúdočných vredov. Treba jej denne piť 1 liter počas 2 - 3 týždňov a vredy sú preč!

Kapusta ako Štít proti rakovine
Už niekoľko rokov je známe, že kapustová zelenina (vrátane brokolice, kelu, ružičkového kelu a všetkých druhov kapusty) chráni človeka pred rakovinou prsníka, pľúc, hrubého čreva a konečníka. Ľudia, ktorí konzumujú kapustovú zeleninu aspoň 2-krát týždenne, majú o 40 % nižšie riziko týchto druhov rakoviny oproti tým, čo konzumujú kapustovú zeleninu menej ako dvakrát mesačne. Karfiol, brokolica, ružičkový kel a kapusty obsahujú glukozinoláty, z nich
pri rozklade buniek vznikajú izothiokyanáty. Práve tieto látky majú silný protirakovinový účinok. To je pre naše zdravie dobrá správa. Kapusta predsa patrí k tradičným slovenským potravinám a máme jej dostatok. Dokonca aj receptov na jej využitie.
Fínski výskumníci zistili, že kvasená kapusta obsahuje týchto protirakovinových látok ešte niekoľkonásobne viac.
Kvasená kapusta obsahuje viac vápniku ako mlieko


Základom tejto diéty je tentoraz kapustová polievka, ktorej môžete zjesť behom diéty neobmedzené množstvo, vždy keď pocítite hlad.Nejedná sa o tukožravú polievku, z ktorej sa každému obracia žalúdok.
Tento recept som si sama vylepšila a sama na sebe aj odskúšala.
Ďalšie pre telo potrebné látky doplníme behom diéty zeleninou a ovocím. Avšak nevyhneme sa určitým pravidlám, bez ktorých by sa naše snaženie vyšlo navnivoč.

Recept na kapustovú polievku:

Suroviny: kapusta ,zemiaky, 1 Pl oleja, cibula,1 cesnak,červená mletá paprika, 1Pl pretlaku, rasca, bobkový list,sol, korenie,voda alebo vývar, trocha dietnych párok

Postup:Nadrobno nakrájanú cibulu popražíme na oleji, pridáme cesnak, pretlak, papriku, rascu, korenie. Zalejeme vodou. Keď začne vrieť pridáme nakrajané zemiaky a kyslú kapustu, párky.Osolíme, dochutíme.


Diéta začína

1. deň
Môžete jesť neobmedzené množstvo polievky, všetko ovocie (okrem banánov) a z tekutín čierny nesladený čaj, kávu a vodu.

2. deň
Neobmedzené množstvo polievky, všetku zeleninu vrátane konzervovanej (bez prísad). Dajte prednosť čerstvej zelenine (uhorky, rajčiny, papriky, reďkovky, špenát, mrkva, zeler, čínska kapusta a pod.) Vyhnite sa fazule, hrachu a kukurici. Na večeru si doprajte väčší pečený zemiak s maslom.

3. deň
Môžete jesť polievku, ovocie a zeleninu podľa ľúbosti. Nič ďalšie. Na váhe by sa mal prejaviť menší úbytok.

4. deň
Opäť neobmedzené množstvo polievky, aspoň 3 banány a každý zapite pohárom mlieka. Nezabudnite na tekutiny, pokúste sa vypiť čo najviac vody.

5. deň
Okrem polievky môžete zjesť 20-35 dkg vareného bieleho mäsa a 5-6 čerstvých rajčín. Pite dostatočné množstvo vody, aby sa odbúrala kyselina močová. I napriek tomu, že Vás už všetka chuť na polievku prešla, mali by ste aspoň jednu porciu zjesť.

6. deň
V tento deň jedzte zeleninu (predovšetkým tú so zelenou vňaťou) a hovädzie mäso (upravované na minútkový spôsob bez tuku) v neobmedzenom množstve rovnako ako tukožravú polievku.

7. deň
Minimálne jednu porciu tukožravej polievky, ryžu natural, nesladený ovocný džús a zeleninu. Pokiaľ ste všetko dodržali, mali by ste byť ľahší o niekolko krásnych kilogramov.

Čo nesmiete behom diéty vôbec jesť
Všetko pečivo, alkohol, nápoje s bublinkami, smažené jedlá. Namiesto mäsa, môžete jesť varenú rybu. Diétu môžete opakovať najskôr za dva dni. Sedemdenní cyklus musíte dodržať každý krát. Pokiaľ budete jesť polievku dlhšie než sedem dní, môžete trpieť podvýživou.
Po úspešnom ukončení diéty, sa nesmiete začať prejedať.
Môžete jesť čo chcete avšak zo začiatku menšie množstvá

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mia Mia | 26. dubna 2016 v 23:24 | Reagovat

Ten recept na polievku je dobra blbost..  :D :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.